vrijdag 23 november 2012

13 handige pugins voor Wordpress

Admin Menu Tree Page View
Als jij je Wordpress site gebruikt als CMS is dit een onmisbare plugin. Standaard kun je de pagina's alleen maar rangschikken door er een nummer aan te geven. Lastig en onnodig met deze plugin. Voordeel is ook dat je maar een klik nodig hebt om je pagina's te benaderen.

All in One SEO Pack
Wordpress behoeft weinig om zich netjes aan te dienen bij de zoekmachines en All in One SEO Pack is daar een mooie toevoeging op om het net even beter te maken.

ALO EasyMail Newsletter
Zeer handige nieuwsbrief plugin. Een beetje kennis van HTML is nog wel nodig om alles een beetje netjes op te maken. De betaalde versie geeft nog meer mogelijkheden.

Another Wordpress Classifieds Plugin (AWPCP)
Uiteraard niet bruikbaar op elke website maar als je "kleine advertenties" wilt laten plaatsen door je bezoekers, betaald of onbetaald, dan is dit de plugin voor jou en een mooie manier om je bezoekers een extra service aan te bieden.

BackUpWordPress
Het kan je zomaar gebeuren dat je site gehacked wordt dus een goede backup is noodzaak. BackUpWordPress doet dat prima en stuurt de site en de database rechtstreeks naar je mailbox. Als die te groot is voor je mailbox stuurt hij een link zodat je hem gelijk kunt downloaden.

WP Page Widgets
Standaard worden de Widgets op elke pagina geplaatst. Met deze plugin kun je het per pagina regelen.

Ecwid Shopping Cart
Webshops opzetten is lastig en zeker niet mijn hobby. ECWID is een webshop die je makkelijk kan integreren in Wordpress door middel vaan deze plugin. Het is een betaalde service maar gratis voor zo'n 100 producten. Dat gaf voor mij de doorslag het daar mee te proberen. Vooral makkelijk in gebruik. Zeer de moeite waard.

Exclude Pages from Navigation
Soms wil je een pagina niet in het menu zien. Dan heb je deze plugin nodig.

Jetpack by WordPress.com
Voegt de mooie extra's aan je website toe die normaal alleen bereikbaar waren voor de Wordpress.org gebruikers. Maakt je het leven een stuk makkelijker voor waar het invoegen van plaatjes, media, formulieren etc. betreft. En het wordt alleen maar beter doordat er steeds mee functionaliteit bij komt.

MapPress Easy Google Maps
Een Google maps met route naar je bedrijf is een fluitje van een cent.

MTC CKEditor Link Page
Een link naar een andere pagina binnen je website is zo gemaakt.

Post Expirator
Sommige berichten hebben een houdbaarheidsdatum. Je hoeft er niet meer aan te denken want deze plugin regelt dat voor je.

Ultimate TinyMCE
Een HTML editor met super veel mogelijkheden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Indien nodig zal ik zo spoedig mogelijk reageren.