dinsdag 14 februari 2012

InDesign CS5 vertraagd

Thuis op de Mac werkt alles fantastisch maar op het werk gruwelijke vertraging. Je tenen krullen er van en de neiging een kantoor te verwoesten.Eindelijk een oplossing gevonden door in de instellingen wat aanpassingen te doen onder Voorkeuren => Interface. Onder het kopje Opties het pijltje voor het handje in het midden geplaatst zodat de prestaties verbeteren.
Bij Actieve beeldopbouw gekozen voor "Met vertraging" in plaats voor "Meteen". Als een Jakko gaat hij weer. 


Dit is wat de Help-functie er over zegt:
Handje
Als u wilt instellen of tekst en afbeeldingen worden gesimuleerd wanneer u door een document bladert, sleept u de schuifregelaar van het gereedschap Handje naar het gewenste prestatieniveau ten opzichte van het kwaliteitsniveau.
 
Actieve beeldopbouw
Selecteer een optie om te bepalen of de afbeelding opnieuw wordt opgebouwd wanneer een object wordt versleept. Met de optie Meteen wordt de afbeelding tijdens het slepen opnieuw opgebouwd. Met de optie Nooit wordt bij het slepen van een afbeelding alleen het kader verplaatst en wordt de afbeelding pas verplaatst wanneer de muisknop wordt losgelaten. Met de optie Met vertraging wordt de afbeelding pas opnieuw opgebouwd als u wacht alvorens te slepen. De optie Met vertraging is vergelijkbaar met de werking in InDesign CS4.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Indien nodig zal ik zo spoedig mogelijk reageren.