zondag 5 juli 2009

Pagina's herschikken

Na ruim een maand weer een nieuw bericht (de tijd gaat snel).

In drukwerk zijn oneven paginanummers altijd gepositioneerd aan de rechterzijde en even pagina's aan de linkerzijde. Op de volgende manier kun je dit omzeilen. Ik moet dit helaas in de Engelse versie uitleggen simpel om de reden dat ik geen Nederlandse versie gebruik maar ik ben er zeker van dat dit redelijk makkelijk te vinden is aan de hand van de beeldscherm afbeeldingen.

Maak eerst een document aan met 2 pagina's. InDesign maakt pagina 1 een rechterpagina en pagina 2 een linkerpagina. Tot dusver gaat alles als altijd.Om de pagina's naar believen te kunnen herschikken (pagina 1 links en pagina 2 rechts) of om er een spread van te maken klik je op de van het pagespanel en selecteer "Allow Document Pages to Shuffle" of in de Nederlandse versie "Volgorde van documentpagina's wijzigen toegestaan".

Pak nu pagina 2 op met de muis en sleep hem links of rechts naast pagina 1 tot er een koppelingsteken verschijnt [ die de 2 pagina's naast elkaar positioneert.Door op de pagina nummers te klikken onder het icoon kun je de spreads bij elkaar houden en verslepen naar een andere positie in het document.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.

Indien nodig zal ik zo spoedig mogelijk reageren.